Confit de canard

Op culinair gebied vormt de eend in Occitanie een bron van onuitputtelijke mogelijkheden.

Is het barbaars om de Barbarie eenden geforceerd te voeden zodat hun lever extra groeit?
Het wordt al eeuwen met respect voor de tradities op ambachtelijke wijze gedaan.
Het blijft een lastig onderwerp, maar feit is dat eendengerechten in zuidwest Frankrijk gewoonweg niet weg te denken zijn. Men vindt er alles goed aan de eend.

blog La Bouygue culinaire weetjes
Culinaire weetjes een in zuidwest Frankrijk
Culinaire weetjes eend
Magret de canard
Eend gésier de canard
 
OMGEVING
REISINFO
BLOG | OVERZICHT
eBOOKS
TE DOEN
GÎTE LA BOUYGUE
SITE MAP
Copyright © 2019 by Roger Gesquiere | All Rights reserved
Labouygue on Facebook
LA BOUYGUE | HOME
TERUG  NAAR  BLOG  |  OVERZICHT
WANDELROUTES

Op iedere menukaart in de regio staan eendengerechten.
Het bekendst is wellicht de “

magret de canard

”. Magret is Occitaans voor mager. Sinds eeuwen wordt de stevige, magere filet van de eendenborst gekonfijt opgediend.
De fijne, licht gebakken magretplakjes, zoals we het nu best kennen, dateert pas uit 1965.
Het is een recept met pepersaus van André Daquin, de chef van l’Hôtel de France in Auch.

Confit de canard

” zijn eendenbouten of vleugels.
Konfijten is een eeuwenoude methode om de eend te conserveren door het vlees heel langzaam te garen in eenden- of ganzenvet. Eventueel worden de eendenbouten hierna, samen met het vet, ingeblikt.

Gésiers de canard

”, meestal gekonfijt, zijn eendenmagen, meestal op een bedje sla geserveerd als voorgerecht.

Foie gras de canard

”, de bekende bereidingen met eendenlever hoeven vermoedelijk geen verdere uitleg.

Alle mogelijke soorten eendenpaté en rillettes staan ook vast op het menu.
Paté wordt op lage temperatuur gebakken in de oven, rillette wordt langzaam gestoofd in eigen vet.

In de buurt van La Bouygue vind je diverse artisanale bedrijven die rechtstreeks aan de consument verkopen.
De foto van de eenden bovenaan dit artikel werd genomen op de

Ferme de Péchevy

bij Monclar-de-Quercy.

Castelleonard

staat o.a. op de markten van Gaillac en Saint-Antonin-Noble-Val. Het bedrijf met winkel ligt in Castelnau-de-Montmiral.

Hieronder een video van “

Les Conserves d’Autrefois

” in Caylus. Dit artisanale bedrijf bestaat sinds 1896 en de productie is tijdens de werkuren gratis te bezichtigen.

Culinaire weetjes een in zuidwest Frankrijk
Culinaire weetjes eend
blog La Bouygue culinaire weetjes
 
Gîtes La Bouygue omgevingGîtes La Bouygue omgeving
Gîte La Bouygue kindvriendelijke vakantiewoningGîte La Bouygue kindvriendelijke vakantiewoning
Blog La Bouygue middeleeuwse dorpen & steden natuur weetjesBlog La Bouygue middeleeuwse dorpen & steden natuur weetjes
wandelroutes rond La Bouyguewandelroutes rond La Bouygue
Eend gésier de canard
Confit de canard
Magret de canard
blog La Bouygue culinaire weetjes
Culinaire weetjes een in zuidwest Frankrijk
Culinaire weetjes eend
 
Magret de canard
OMGEVING
GÎTE LA BOUYGUE
WANDELROUTES
TERUG  NAAR  BLOG  |  OVERZICHT
Copyright © 2019 by Roger Gesquiere
All Rights reserved

Eend gésier de canard